Доступність посилання

ТОП новини

НАТО не підтверджує відведення російських військ від кордону з Україною


Андерс Фоґ Расмуссен
Андерс Фоґ Расмуссен
Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявляє, що доказів відведенню російських військ від східного кордону з Україною немає.

«На жаль, я не можу підтвердити, що Росія відводить свої війська. Це не те, що ми бачили. І така масивна військова присутність не може жодним чином привести до деескалації ситуації, що ми всі хочемо бачити», – сказав Расмуссен, виступаючи перед зустріччю міністрів закордонних справ країн НАТО, де мають обговорювати питання України.

Він також наголосив, що Росія своїми діями підриває принципи, на яких базується її партнерство з Альянсом. «Дії Росії неприйнятні… Ми не можемо продовжувати нашу співпрацю з Росією як раніше», – сказав Расмуссен.

Вчора Міністерство оборони Росії заявило про відкликання мотострілецького батальйону з району неподалік кордону Росії з Україною. Жодної інформації про кількість відведених від кордону військ немає.

Того ж дня Міністерство оборони України заявило, що Росія, як видається, зменшила кількість своїх військ на кордоні.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що такі повідомлення є «невеликим сигналом, що ситуація стає менш напруженою».

Про зменшення кількості російських військ на кордоні з Україною написавна своїй сторінці у Facebook також керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

Росія протягом місяця розгорнула десятки тисяч солдатів на кордоні з Україною.
XS
SM
MD
LG