Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: іноземці мають керуватися українським законом для в’їзду до Криму


Міністерство закордонних справ заявляє про необхідність дотримання законодавства України при відвідуванні іноземцями не визнаної Україною Республіки Крим і міста Севастополя. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

«Іноземці й особи без громадянства в’їжджають на територію Автономної Республіки Крим і місто Севастополь в Україні, відповідно до законодавства й міжнародних договорів України. Для іноземців із держав з візовим порядком в’їзду за одержанням візових документів варто звертатися в дипломатичне представництво або консульську установу України за кордоном», – заявили в МЗС.

При цьому у відомстві уточнюють, що іноземці з держав з безвізовим порядком в’їзду можуть перебувати на території Криму й Севастополя виключно на умовах перетину державного кордону в чинних пунктах пропуску через державний кордон України із проставленням відповідних відміток у паспортних документах або імміграційних картках.

«Недотримання іноземцями і особами без громадянства законодавства України під час в’їзду і перебування на території Автономної Республіки Крим і Севастополя передбачає відповідальність згідно з законодавством України, а також може призвести до введення міжнародних санкцій до них як до осіб, які підтримують тимчасову окупацію частини території України», – наголосили в МЗС України.

31 березня сайт МЗС Росії розмістив інформацію, згідно з якою іноземці, котрі мають намір відвідати Крим і Севастополь, повинні отримати російську візу в диппредставництвах Росії «у зв’язку з возз’єднанням Криму та міста Севастополя з Російською Федерацією».
XS
SM
MD
LG