Доступність посилання

ТОП новини

Чубаров: для проведення референдуму кримським татарам потрібна міжнародна підтримка


Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу
Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу
В разі позитивного рішення щодо проведення референдуму кримським татарам знадобиться міжнародна підтримка. Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Ми зараз також намагаємося знайти міжнародні прецеденти та спиратися на міжнародні організації, які можуть нам у цьому допомогти. Насамперед це такі організації, які покликані служити уникненню конфліктів, наприклад, ОБСЄ або Управління Верховного комісара ООН з прав людини», – сказав Чубаров.

За його словами, остаточну крапку в питанні – відбудеться референдум чи ні – Курултай кримськотатарського народу поставить до 15 квітня.

«Не виключаю, що на сесії буде поставлено остаточну крапку в питанні проведення національного референдуму та формулювання питань для голосування», – зазначив голова Меджлісу.

Наразі Меджліс створив спеціальну групу, яка вивчає усі аспекти, пов'язані з проведенням референдуму всередині одного етносу.

Раніше про бажання кримських татар провести свій референдум щодо статусу Криму оголосив лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв.
XS
SM
MD
LG