Доступність посилання

ТОП новини

Янукович знову радить референдум, а тоді вже вибори


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Перед виборами в Україні необхідно провести референдум про федералізацію регіонів, заявив колишній президент Віктор Янукович.

«Як кажуть, не можна ставити «віз попереду упряжки коней». Спочатку потрібно розібратися з устроєм держави, знайти консенсус із громадянами України, з усіма регіонами. Це може зробити лише референдум», – сказав Янукович в інтерв’ю агентству AP і російській телекомпанії НТВ, що транслювалося в ефірі телеканалу «Дождь».

За його словами, «референдум – це шлях до конституційної реформи», яка зможе зняти «ті протиріччя або покласти початок зняттю протиріч, а потім – вибори».
Янукович також заявив, що сумнівається в легітимності травневих президентських виборів в Україні.

«Потрібно подивитися, як нинішні правителі прийшли до влади ... Тут законності і конституційності немає і не було ніякої. Тому легітимність цих виборів залишається під великим питанням», – сказав Янукович.

За його словами, ці вибори також не підуть на користь партнерам України як на Заході, так і на Сході, оскільки «політично нестабільна держава несе дуже багато проблем як всередині політичної ситуації в самій Україні, так і за її межами».
XS
SM
MD
LG