Доступність посилання

ТОП новини

Янукович знову озвучив кремлівські месиджі? (Огляд преси)


Київ – Виступ Януковича не спричинить нагнітання ситуації або введення військ на Схід України, вважають експерти газети «Сегодня». Тема введення військ Росії на Схід країни не вирішується зараз на лінії Путін-Янукович. Експерт переконаний, що перебуваючи в Росії, Янукович може лише говорити про свою легітимніть, яку визнає тільки Кремль. Спроби ж зірвати вибори з боку Кремля можуть бути, але і без виступів Януковича. Головне ж для чого Янукович сьогодні потрібен Путіну, це – демонстрація того, що вони не визнають нову владу України.

Януковичу зараз надають такі майданчики, які більшість росіян вважають непрестижними, але достатніми, щоб донести кремлівські месиджі. Це також позначення його статусу, переконаний експерт газети «День». Стаття називається «Дождь» як технологія...».

Протидія Путіну має бути принаймні симетрична діям, які чинить він. Це змусить його замислитись і хоча б не відчувати зневаги до суперника, себто до України. А щоб викликати кремлівську «повагу», потрібно діяти жорсткіше. В цьому переконаний експерт тижневика «Країна».

Які сильні та слабкі сторони Петра Порошенка як потенційного президента України? Чи зможе Порошенко провадити незалежну політику щодо Росії, маючи частково орієнтований на неї бізнес? І яку Україну будуватиме Порошенко? Про це в експертів цікавився тижневик «Країна». Так, на думку політтехнолога Тараса Березовця, у Порошенка – великий управлінський досвід, прив’язаний до економіки та національної безпеки. Ці знання потрібні президенту. Він має розгалужену мережу міжнародних контактів, особливо в Євросоюзі. Також він дуже давно в політиці і здатний до компромісу. Серед мінусів найбільший – відсутність політичної команди. Це означає, що формуватиме її з випадкових людей, вважає експерт.

У Криму ідеальні умови для шахраїв. Тисячі українців, які мають в Криму будинок або квартиру, тепер не мають доступу до свого майна. Тим часом окупаційна влада вже почала «наводити порядок» на ринку нерухомості півострова. На думку юристів, для захоплення нерухомості в нинішній плутанині шахраї можуть підробляти документи і використовувати фальшиві рішення судів. Про те, чим це може обернутися для пересічних громадян, розповідає газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG