Доступність посилання

ТОП новини

У справі про розстріл Майдану є троє затриманих – Махніцький


Дорога з готелю «Україна» на Майдан (є кадри загиблих)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:10 0:00
Троє співробітників спецпідрозділу «Беркут» затримані за підозрою у масовому вбивстві людей 20 лютого на вулиці Інститутській у Києві. Ще з шістьма беркутівцями проводяться слідчі дії.

Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на виконувача обов’язків генерального прокурора Олега Махніцького. Відеокадри заяви Махніцького та його заступника Олексія Баганця поширив також «5 канал».

Затримання сталося завдяки спільним діям Генеральної прокуратури, СБУ та МВС, твердить Махніцький. За його даними, затримані є співробітниками київської спеціальної роти МВС, серед затриманих є і командир цього підрозділу.

Ще чотирьох осіб намагаються затримати, інформує генпрокурор. Максимальним покаранням за інкримінованими затриманим статтями є довічне ув’язнення.

Цього тижня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook обіцяв надати 3 квітня у Верховній Раді спільний з генпрокурором і головою СБУ «проміжний звіт про розслідування справи про масові вбивства».

У січні-лютому цього року в Києві внаслідок намагань режиму Януковича в силовий спосіб придушити народні виступи загинули понад сто людей, більшість із яких були демонстрантами.

Десятки протестувальників загинули 20 лютого, коли по них відкрили вогонь снайпери. Вже близько місяця правоохоронні органи є об’єктом критики через тривалий процес розслідування обставин масового убивства громадян України.
XS
SM
MD
LG