Доступність посилання

ТОП новини

Вбивця журналіста Веремія за 1,5 години до злочину отримав патрони в МВС – Аваков


Керівники МВС, Генпрокуратури і СБУ Арсен Аваков (л), Олег Махніцький (ц) і Валентин Наливайченко (п) оприлюднюють перші результати розслідування вбивств людей на Майдані, 3 квітня 2014 року
Керівники МВС, Генпрокуратури і СБУ Арсен Аваков (л), Олег Махніцький (ц) і Валентин Наливайченко (п) оприлюднюють перші результати розслідування вбивств людей на Майдані, 3 квітня 2014 року
Слідство встановило, що вбивця журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія за півтори години до злочину вийшов з будівлі МВС на вулиці Богомольця, 10 в Києві. Про це повідомив виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«Там він отримав патрони. Ми думаємо, що також і зброю», – заявив міністр. За його словами, 18 лютого й у ніч проти 19 лютого 2014 року, коли загинув журналіст, «тітушки» вбили ще щонайменше п’ятьох людей.

Банди «тітушок» опинилися в районі Михайлівської площі ввечері 18 лютого за рішенням їхніх координаторів, наголосив міністр. Їм роздали патрони, засоби захисту, зброю.

«Чеботарь, Саркісян, він же «Армен Горловський», такий собі Крисін – лідер київського ОЗУ рейдерів – ухвалили відповідне рішення й нагорі, на Михайлівській площі, згрупували дві групи «тітушок», які базувалися в районі офісу одного з народних депутатів, якого називають «Єнакіївським» (народний депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко – ред.)», – сказав Аваков. Із вказаних осіб наразі заарештований Крисін.

В’ячеслава Веремія спочатку жорстоко побили, а потім, за словами Арсена Авакова, «у вирішальний момент вийшов вбивця й прямим пострілом наніс смертельні рани».

Встановлено також, що Саркісян після розстрілу журналіста повернувся до будівлі МВС на Богомольця, 10.

Наразі ідентифіковані особи 20 осіб, які зі зброєю в руках брали участь у нападах на людей у складі загонів «тітушок».

«Тітушки», які перебували на Михайлівській площі ввечері 18 лютого й винні у вбивстві журналіста, за словами міністра, «займалися тим самим удень в Маріїнському парку». «Кров трьох загиблих у парку може бути у них на руках», – заявив Аваков.
XS
SM
MD
LG