Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: двоє росіян планували взяти в заручники кандидата в президенти України


Служба безпеки України повідомляє про затримання на території Львівської області двох громадян Росії, які мали намір захопити в заручники кількох українських громадян, один з яких є кандидатом в президенти. Як йдеться в повідомленні на сайті СБУ, затримання відбулося 2 квітня.

Про кого саме з українських політиків йдеться, в СБУ не уточнюють.

«Під час проведення огляду місця події в автомобілі, який належить одному із затриманих, виявлено 200-грамову тротилову шашку, металевий циліндроподібний предмет з прикріпленим дротом (ймовірно – детонатором), 16 набоїв для ПМ, а також зошит, в якому вівся облік автомобілів, якими користується кандидат в президенти, графік його пересування», – йдеться в повідомленні.

Крім того, СБУ виявило планшет із фотографіями цього політика, депутатів Львівської обласної ради, одного з колишніх народних депутатів України, фотозображенням будинків, які належать вказаним особам та схемами під’їздів до них.

На даний час прокуратура Львівської області вирішує питання про порушення кримінального провадження за статтею 112 (посягання на життя державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України.
XS
SM
MD
LG