Доступність посилання

ТОП новини

Позачергова сесія Одеської міськради не відбулася


Проукраїнський та проросійський мітинги в Одесі не побилися
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Проукраїнський та проросійський мітинги в Одесі не побилися

Позачергова сесія Одеської міськради, на якій планувалася зміна секретаря міськради та ухвалення низки резонансних рішень, не відбулася. У залі засідань зареєструвалися менше десяти депутатів зі 120, і секретар міськради Олег Бриндак закрив сесію.

Одеська міська рада на позачерговій сесії мала намір ухвалити два звернення: до народу України з питання захисту територіальної цілісності та єдності держави і до Верховної Ради – про надання російській мові статусу офіційної мови міжнаціонального спілкування в Україні.

Крім того, дві депутатські неформальні групи мали намір позбавити повноважень секретаря Одеської міськради Олега Бриндака, який із листопада 2013 року також виконує обов’язки мера Одеси. Ці проекти рішень мали бути внесені з голосу після початку сесії.

Тим часом, під стінами Одеської міськради одночасно відбулися проросійський і проукраїнський мітинги. Активісти Євромайдану вимагали відставки керівника міськради Олега Бриндака, представники Антимайдану – просили Путіна захистити їх від націоналізму. Правоохоронці очікували сутичок, однак обійшлося без конфліктів.
XS
SM
MD
LG