Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровський Автомайдан без ексцесів дістався Чонгару


Активісти Автомайдану прибули з Дніпропетровська до Чонгара, 4 квітня 2014 року
Активісти Автомайдану прибули з Дніпропетровська до Чонгара, 4 квітня 2014 року
Активісти дніпропетровського Автомайдану спільно з ветеранами Афганістану автопробігом дісталися селища Чонгар на Херсонщині. Про це Радіо Свобода сьогодні ввечері повідомили учасники автопробігу.

Дводенним автопробігом південними областями України вони хочуть привернути увагу уряду до проблеми законодавчого урегулювання механізму перебування на півострові українських громадян. За словами активістів, вони також мають вимогу до уряду Росії та російських військових у Криму – повернути Україні всю захоплену військову техніку.

«Основне завдання – показати урядові Російської Федерації, що український народ не змирився з анексією Криму», – сказав Радіо Свобода один із організаторів автопробігу Анатолій Пилипенко. За словами учасників, вони також мають на меті продемонструвати єдність громадян України у різних регіонах.

Активісти передали до військової частини в Сальковому гуманітарну допомогу, зібрану в Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Машини учасників автопробігу прикрашені українською символікою, а також плакатами з написами «Ми єдині», «Афганці проти війни» та портретами Тараса Шевченка.

Як зазначили учасники автопробігу, на відміну від минулого разу, коли їхніх активістів обстріляли невідомі чоловіки у формі з написами «Беркут», нинішній автопробіг відбувається без ексцесів.
XS
SM
MD
LG