Доступність посилання

ТОП новини

ДЕЗА ДНЯ, 4 квітня. Міноборони Росії захищало Крим від екстремістів – Шойгу


Москва – Рішучі дії Міноборони Росії щодо посилення охорони російських військових об’єктів у Криму були викликані загрозою з боку екстремістських організацій, заявив у п’ятницю російський міністр оборони Сергій Шойгу на позаплановому засіданні колегії військового відомства Росії, яке було присвячене темі Криму. Варто згадати, що місяць тому Шойгу заявляв, що в Криму немає російських військ, а світлини з російською військовою технікою на півострові, які з’явилися в інтернеті, він називав провокаціями (як і відеоролик із військовослужбовцями без розпізнавальних знаків, які зізнаються, що вони з Росії, – повною нісенітницею).

Російська армія в Криму діяла в ситуації загрози життю місцевому населенню і можливого захоплення об’єктів Чорноморського флоту, заявив на позаплановій колегії Міністерства оборони Росії керівник відомства Сергій Шойгу. За його словами, жодних міжнародних або двосторонніх домовленостей Росія не порушувала.

«Виходячи з обстановки, що склалася, підрозділи Чорноморського флоту посилили охорону військових об’єктів у Криму. Зазначу, що в перебігу цих заходів Російська Федерація не порушувала і не порушила жодного двостороннього договору з українською стороною, а також своїх міжнародних зобов’язань. Кількісні показники сил Чорноморського флоту з особового складу та бойової техніки не вийшли за рамки допустимих», – стверджує Шойгу.

Що ж до українських військових, які не побажали переходити в російську армію, то, за словами міністра Шойгу, вони вже покинули територію Криму. Міністр оборони Росії зазначив, що виведенню українських військ ніхто не перешкоджав, в даний час триває передача українській стороні озброєння і військової техніки розформованих на півострові військових частин Збройних сил України. Шойгу назвав висловлювання деяких українських політиків про нібито знущальні дії російських військових щодо українських колег «недоречними і провокаційними».

Заплуталися у брехні?

Російський військовий експерт, заступник головного редактора «Щоденного журналу» Олександр Гольц вважає, що сьогоднішні висловлювання Шойгу є спробами позбутися іміджу агресора.

«Російські начальники намагаються виплутатися із вкрай незручної ситуації, коли вони протягом декількох тижнів цілком відверто брехали, були багаторазово викриті в цій брехні. Від самого початку було зрозуміло, що в анексії Криму беруть участь частини спеціального призначення Росії. І ось тепер болісним чином вони, будуючи одну брехню на іншій, намагаються вибратися з цієї ситуації», – вважає Олександр Гольц.

За словами російського міністра оборони Сергія Шойгу, кримські підприємства залучать до реалізації держоборонзамовлення Росії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG