Доступність посилання

ТОП новини

У Чернівецькій області за одержання хабаря затримали голову сільради, йому загрожує 8-12 років тюрми


У Чернівецькій області правоохоронці затримали голову сільської ради, який отримав від підприємця 114 тисяч доларів хабаря.

Як повідомляє Управління МВС України в Чернівецькій області, за вказану суму голова сільради, заручившись підтримкою свого колеги із сусіднього села та заступника голови районної державної адміністрації, пообіцяли підприємцеві виділити в безоплатне користування земельну ділянку із запасу сільських рад та два ставки.

Від підприємця вимагали 15 тисяч доларів за укладення довгострокового договору оренди на земельну ділянку та 100 тисяч доларів за оренду ставків. З цих грошей підприємець офіційно заплатив тисячу доларів за розробку проектної документації.

Посадовця на «гарячому» затримали співробітники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Чернівецькій області.

Сільський голова наразі поміщений в ізолятор тимчасового тримання при УМВС. Двоє інших фігурантів знаходяться на лікарняних.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 5 статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Такі дії караються позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
XS
SM
MD
LG