Доступність посилання

ТОП новини

Афганці поставили пам’ятник «янголам у білих халатах»


«Янголам у білих халатах від врятованих наших душ»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:15 0:00
У Київській міській клінічній лікарні №17 відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку «Ангелам у білих халатах». Його встановлення ініціювала 8-ма афганська сотня та волонтери Євромайдану.

«Після подій на вулиці Грушевського нас попросили захистити 17-му лікарню від свавілля силовиків, які на той час хотіли повивозити наших поранених і повести їх на допити. Сюди був відправлений третій взвод восьмої Афганської сотні самооборони Майдану й хлопці до цього часу несуть тут своє чергування», – розповідає командир 8-ї афганської сотні Олег Міхнюк.


Головний лікар 17-ї лікарні Микола Дьомін, не приховуючи сліз, подякував усім своїм колегам за роботу: афганцям, волонтерам та небайдужим українцям, що несли ліки, купували обладнання чи теплі речі.

«Настільки було приємно бачити, як кияни хотіли допомогти. Вони несли і несли. Нам обладнання прислали на кілька мільйонів, нам медикаментів надіслали більше, ніж на півмільйона. Неймовірно, як відгукнулася країна на горе наших людей», – висловив подяку він.

Окрім відкриття пам’ятника з написом «Янголам у білих халатах від врятованих наших душ» у київську міську клінічну лікарню №17 передали медикаменти з Майдану.

За період активних бойових дій до 17-ї лікарні потрапили близько півтисячі мітингувальників, двісті, з яких були шпиталізовані.

Загалом на лікуванні ще залишаються більше сотні постраждалих.
XS
SM
MD
LG