Доступність посилання

ТОП новини

Учасники празького спортивного змагання вдягли синьо-жовті стрічки на підтримку України


Під час празького змагання згадали про Україну
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:42 0:00
У Празі у суботу частина учасників міжнародного напівмарафону вдягнула на руки синьо-жовті стрічки на знак протесту проти окупації Криму.

Акцію ініціювала чеська група «Хочемо демократичну Україну» за підтримки громадських організацій Euгomaidan in Prague та «Українська європейська перспектива».

Як повідомив Радіо Свобода лідер ініціативи «Хочемо демократичну Україну» Мартін Углірж, його колеги у Празі роздали близько 300 стрічок у кольорах українського національного прапора.

Активісти також збирали підписи та підтримку єдності України. Один чоловік із Росії виступив проти, написавши, що Крим належить його країні. «Він намагався зняти на відео обличчя учасників акції і провокував, але, на щастя, зрештою відійшов», – розповів Мартін Углірж.
У Празі підтримали Україну
У Празі підтримали Україну
За його словами, на підтримку України і за санкції проти Росії підписувалися не тільки чехи, але також поляки, німці і щонайменше одна громадянка Росії.


Організатори акції також пропонували глядачам розмалювати обличчя у кольорах українського та чеського національних прапорів.


У празькому напівмарафоні Sportisimo сьогодні переміг спортсмен із Кенії Кіруй Пітер Черуйот. З майже 9 тисяч учасників на 19 місці – представник України Олександр Барбарика, з результатом 1 година 6 хвилин і 15 секунд.
XS
SM
MD
LG