Доступність посилання

ТОП новини

Завтра вступають в дію обмеження щодо строків перебування росіян в Україні


Державна прикордонна служба з 7 квітня 2014 року розпочне здійснювати перевірку виконання громадянами Російської Федерації вимог щодо термінів перебування в Україні. Про це повідомили в МЗС та Державній прикордонній службі України.

Громадяни Росії можуть перебувати тимчасово на території України не довше як 90 днів протягом 180 днів з моменту першого в’їзду.

У разі виявлення фактів невиконання ними вимог щодо терміну перебування на території України під час в’їзду на її територію співробітники Державної прикордонної служби України відмовлятимуть їм у перетинанні державного кордону, а за порушення терміну перебування під час виїзду з України притягуватимуть до адміністративної відповідальності.

Однак ці обмеження, як повідомили прикордонники, не розповсюджуються на громадян Росії, які перетинають українсько-російський кордон у рамках міжурядової Угоди про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації від 11 жовтня 2011 року.
XS
SM
MD
LG