Доступність посилання

ТОП новини

Міліція досі не відреагувала на інформацію про підозрілі могили в Броварах – активісти


Активісти «Пошукової ініціативи Майдану» не отримали досі жодних реакцій чи відповідей від міліції щодо оприлюднених ними 3 квітня даних про підозрілі могили на Броварському кладовищі. Про це активісти Тарас Матвіїв та Тетяна Слободян розповіли в ефірі Громадського радіо. Мета цієї ініціативи – шукати безвісти зниклих та місця ймовірного поховання безіменних бійців Небесної Сотні.

Активісти також повідомляють про те, що без відповідей з боку правоохоронних органів залишаються депутатські запити щодо цих поховань і низки інших місць, які їх цікавлять.

За словами активістів, на Броварському кладовищі їх найбільше здивували свіжі могили зі старими хрестами без вказівок імен і прізвищ похованих. На цьому кладовищі вони знайшли ще мінімум п'ять свіжовикопаних ям. Вони могли оглянути місця поховань ззовні, але провадити буд-які інші експертизи – це прерогатива МВС.

Активіст «Пошукової ініціативи Майдану» Тарас Матвіїв розповів, що півтора тижні тому бійці Самооборони вже побували на Броварському кладовищі: «Щойно вони туди приїхали, там одразу ж з’явилися п’ять автівок міліції, 20 міліціонерів, якийсь старший чин. Міліція не дала змоги їм проводити жодні дії, їх виштовхали з кладовища. Чому така оперативність, адже самооборонівці були без зброї, без балаклав, навіть без лопат?»

У пошуковій базі ініціативи наразі – 126 безвісти зниклих після подій на Майдані людей.

Функціонує «гаряча лінія» «Пошукової ініціативи Майдану»: 0678664574.
XS
SM
MD
LG