Доступність посилання

ТОП новини

«Украерорух» укладає мільйонні контракти з фірмами з Кіпру і Багам – «Наші гроші»


Державне підприємство обслуговування повітряного руху України «Украерорух» 28 березня за результатами тендеру уклало угоду з компанією STILBAY Holdings Limited на модернізацію допплерівської метеорологічної радіолокаційної системи METEOR 50DX. Вартість угоди склала 1,08 мільйона євро. Про це повідомляє ініціатива «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Роботи фінансують коштом підприємства, завершити їх повинні до кінця 2015 року.
Фірма Stilbay Holdings Limited зареєстрована на Кіпрі, компанія була створена у вересні 2012-го, статутний фонд складає одну тисячу євро, пишуть «Наші гроші». ЇЇ власником є багамська компанія Feldmans Services Limited. Фірма почала вигравати тендери вже за кілька місяців після свого створення: з кінця 2012 року вона отримала державних замовлень на 340,05 мільйона у гривневому еквіваленті, при чому всі підряди – від «Украероруху», наголошують автори розслідування.

Єдиним конкурентом переможця було ТОВ «НВП «Техвестсервіс», до складу засновників котрого до 2011 року входив Кирило Поліщук – колишній директор ДП «Украерорух» і заступник Державної авіаційної адміністрації, в середині 2000-х був нардепом від фракції Партії регіонів. Потім фірму перереєстрували на Тараса Хижняка і Сергія Медину, партнера Поліщука по ПП «Коростенське мисливське господарство «Полісся».

З моменту заснування «Вісника державних закупівель» у 2008 році «Техвестсервіс» вигравав підряди «Украероруху», аеропорту «Бориспіль» та ДП «Антонов».
XS
SM
MD
LG