Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку до 2 тисяч жителів міста і його гостей вийшли на захист «Беркута»


Від 1500 до 2000 донеччан та гостей міста зібралися на площі Леніна в Донецьку вимагати проведення «референдуму» з подальшим входженням Донецької області до Росії. Вони також виступають на захист заарештованих міліцією бійців розформованого спецпідрозділу «Беркут», підозрюваних у в умисних масових вбивствах людей у центрі Києва 18-20 лютого.

Дехто з ораторів заявляє, що «беркутівців» заарештували на вимогу Центрального розвідувального управління США.

Учасники мітингу тримають у руках російські триколори, георгіївські стрічки та прапори проросійських організацій, зокрема забороненої «Донецької республіки». Вони вигукують проросійські гасла.

3 квітня виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що, згідно з попередніми результатами розслідування, розстріли учасників Майдану на вулиці Інститутській у Києві здійснювала, поміж інших, спеціальна рота «Беркута» під командуванням майора міліції Дмитра Садовника.

Внаслідок влаштованої її бійцями стрілянини загинули щонайменше 17 людей. Снайпери цієї роти стріляли з боку Жовтневого палацу. Наразі, за його даними, три особи офіційно затримані, щодо ще дев’ятьох ведуться слідчо-оперативні розшукові дії. З-поміж затриманих – згаданий командир. «Цей підрозділ відкрив прицільну стрілянину по протестувальниках», – наголосив Арсен Аваков.
XS
SM
MD
LG