Доступність посилання

ТОП новини

Політику Кремля в Криму здійснює криміналітет (огляд преси)


Київ – Ніяких хитромудрих виборчих стратегій на президентських виборах не буде, стверджує тижневик «Вісті. Репортер». Юлія Тимошенко, як і раніше, робить ставку на свою харизму, а Петро Порошенко – на те, що Тимошенко з її харизмою всім вже набридла. Кореспонденти тижневика поспілкувалися з соратниками провідних кандидатів у президенти. Їхні спостереження і висновки – в статті «Між «шоколадним королем» і «газовою принцесою».

Сильну державу Україна може будувати, спираючись не лише на центральну владу, а й на спільність інтересів усіх її регіональних складових, переконує дописувач «Дзеркала тижня». Він наголошує, що забезпечити це можливо шляхом чіткішого розподілу влади, розвитку системи стримувань і противаг, а також децентралізації. В основі цього процесу – перехід до двопалатності парламенту. Його існування, на думку дописувача, дасть змогу вдосконалити законодавчу діяльність та оптимізувати систему стримувань і противаг між гілками влади. Заголовок публікації – «Бікамералізм як вимога часу».

Російська агресія в Криму висвітлила цікаві аспекти політичного використання злочинних середовищ. Не випадково формальним лідером сепаратистського російського проекту на кримській землі став діяч зі своєрідною кредитною історією зразка 90-х років минулого століття на прізвисько Гоблін, він же лідер партії «Русское единство», він же призначений Москвою на посаду «прем’єра» нині окупованої української території. Як переконує «Український тиждень», давні зв’язки з місцевими кадрами характерної зовнішності дали йому змогу очолити так звану кримську самооборону, що діяла під чуйним керівництвом спецслужб Росії і разом із російськими військами під час загарбання Криму. Більше про роль криміналу в політиці Криму і не тільки, видання описує в матеріалі «Кримінальна політика і політична кримінальщина».
«США створюють зброю проти Росії» – у статті під таким заголовком тижневик «Коментарі» пише, що санкції Америки націлені на енергетичні форпости найближчого оточення Володимира Путіна, розставлені в Молдові, Туреччині, Закавказзі та Середній Азії. Зокрема, персональні санкції США стосовно головних акціонерів банку «Росія», через який путінська влада реалізує свої політичні амбіції, можуть бути застосовані вже найближчим часом. Поки ж США не стільки наносить Москві відчутні збитки, скільки апелюють до розколу російських бізнес еліт і застосовують при цьому інструменти більш педагогічного, аніж результативного фінансового характеру, зауважує тижневик.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG