Доступність посилання

ТОП новини

Донецька міліція не перейшла на бік проросійських мітингувальників − прес-служба ОДА


Донецька міліція не перейшла на бік мітингувальників, які захопили облдержадміністрацію, і проводить з ними переговори. Про це повідомили в прес-службі Донецької ОДА.

«В інтернеті з`явилися чутки про те, що міліція перейшла на сторону мітингувальників, які захопили будівлю Донецької облдержадміністрації. Дана інформація не відповідає дійсності» , − сказано в повідомленні.

І підкреслено: «Від імені начальника ГУ МВС України в Донецькій області заявляємо, що в даний момент ведуться переговори. Позиція міліції принципова: загарбники повинні покинути будівлю. Ні на чию сторону донецька міліція не переходила, вона − на боці закону».

6 квітня в Донецьку проросійські мітингувальники штурмом захопили будівлю облдержадміністрації, вимагаючи проведення референдуму. Під час штурму мітингувальники розбили скло у вікнах ОДА, а, зайнявши ОДА, зірвали з флагштока прапор України і поміняли його на російський триколор.

Проросійськи налаштовані мітингувальники перебувають в захопленому будинку, барикадують входи і виходи. Вони вимагають негайного скликання позачергової сесії облради і прийняття депутатами рішення про проведення в регіоні референдуму про приєднання до Росії.

6 квітня за фактом захоплення ОДА донецькі правоохоронці почали розслідування. Вже створена слідчо-оперативна група , міліція встановлює організаторів силового захоплення ОДА, зазначили в прокуратурі .
XS
SM
MD
LG