Доступність посилання

ТОП новини

Самопроголошена влада Криму закликала підтримати сепаратистів на сході


Володимир Константинов, спікер нелегітимного Парламенту Криму
Володимир Константинов, спікер нелегітимного Парламенту Криму
Президія державної Ради невизнаної республіки Крим, яку очолює Володимир Константинов, закликала кримчан висловити підтримку жителів Донецька, Луганська, Харкова, які чинять опір владі. Відповідне звернення розміщено на сайті нелегітимного парламенту Криму.

«Закликаємо кримчан висловити підтримку жителям Донецьк , Луганська, Харкова, інших міст України в їх справедливій боротьбі і взяти участь в акціях солідарності з учасниками антибандерівського опору», – йдеться у зверненні.

При цьому кримські сепаратисти, вважають «неприпустимими будь-які силові дії, спрямовані на придушення народного протесту», а роботу українських правоохоронців щодо проросійськи налаштованих активістів в цих регіонах назвали репресіями діячів майдану».

«Ми співпереживаємо з жителями південно-східних областей України в їх боротьбі за честь і гідність, за рідну мову, за можливість самим визначати своє майбутнє», – йдеться в повідомленні.

Заяви схожого характеру мали місце і напередодні анексії Криму Росією.

Південним сходом України днями прокотилася хвиля проросійських мітингів. Протестувальники вдалися до захоплень державних будівель у Луганську, Харкові й Донецьку, у Миколаєві спробу штурму було відбито.

Минулої ночі сепаратисти звільнили приміщення СБУ в Донецьку (заблокованою досі залишається будівля ОДА), а сьогодні міліція вивела усіх мітингувальників з Харківської ОДА.
XS
SM
MD
LG