Доступність посилання

ТОП новини

Москва готова до переговорів у форматі Росія-США-ЄС-Україна – Лавров


Москва готова до переговорів у форматі Росія-США-ЄС-Україна. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

При цьому він вважає, що південь і схід України мають бути представлені в міжнародних переговорах.

«У зв’язку з цим будь-які багатосторонні формати, які ігнорують наявність обурення на півдні і сході України тим, що робить стосовно них київське керівництво, ігнорування їх не дозволить працювати в будь-якому форматі. Ми за те, щоб південь і схід України були представлені на таких заходах», – сказав Лавров.

Водночас, Європейський Союз активно працює над визначеннями дати зустрічі представників ЄС, США, України та Росії щодо врегулювання кримської кризи. Як повідомляє УНІАН з Брюсселя, про це заявила речниця верховного представника ЄС з питань зовнішньої та політики безпеки Кетрін Аштон Майя Коціянчич.

6 квітня в Луганську, Харкові і Донецьку агресивні молодики з проросійськими гаслами здійснили спроби захопити органи державної влади. Зокрема, 6-7 квітня в Харкові сепаратисти захопили ОДА, розгромили телекомпанію АНТ, жорстоко побили учасників мітингу за єдність України. 7 квітня до Донецької, Луганської і Харківської областей прибули спецпідрозділи міліції з інших регіонів України. Сьогодні вночі без пострілів і жертв звільнили Харківську обласну державну адміністрацію від сепаратистів.
XS
SM
MD
LG