Доступність посилання

ТОП новини

Зловмисники замінували будівлю СБУ в Луганську й утримують близько 60 заручників


Проросійські активісти утримують адміністративні будівлі у Луганську
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00

Проросійські активісти утримують адміністративні будівлі у Луганську

Антитерористична група Служби безпеки України, що здійснює заходи зі звільнення захопленого членами радикальної організації адміністративної будівлі Управління СБУ в Луганську, встановила, що зловмисники замінували приміщення. Про це повідомили у прес-центрі СБУ. У повідомленні зазначається, що, погрожуючи зброєю та вибухівкою, сепаратисти насильно утримують близько 60 громадян, не дають людям залишити приміщення і повернутися додому. Тобто вдаються до засобів, які використовують терористи.

«Такі дії є вкрай небезпечними, оскільки загрожують життю людей як усередині приміщення, так і тим, що перебувають зовні. Служба безпеки України вимагає від зловмисників звільнити заручників, надати їм можливість залишити будівлю, а також скласти зброю та розмінувати адміністративне приміщення», – йдеться у повідомленні.

6 квітня в Луганську сепаратисти захопили будівлю УСБУ і зброю, що є в управлінні. Під час штурму були вибиті вхідні двері в будівлі, камінням розбиті вікна, сепаратистам вдалося увірватися всередину управління і встановити на козирку будівлі прапор Російської Федерації. Під час штурму УСБУ постраждало 9 осіб. Того ж дня голова Луганської облдержадміністрації Михайло Болотських і начальник Луганського обласного ГУ МВС Володимир Гуславський провели із загарбниками будівлі переговори, після яких було звільнено з-під варти 6 проросійських активістів, затриманих за сепаратизм.
XS
SM
MD
LG