Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали підготували законопроект про амністію протестувальників на сході України


Проросійські активісти біля будівлі ОДА в Донецьку, 8 квітня 2014 року
Проросійські активісти біля будівлі ОДА в Донецьку, 8 квітня 2014 року
Фракція Партія регіонів підготувала власний законопроект про амністію, який може розрядити ситуацію на південному сході країни, заявив керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Ми вчора провадили тривалі переговори з владою... Ми домовилися про те, що... ми підготуємо відповідний законопроект про амністію й запропонуємо владі цей законопроект», – сказав він на брифінгу в парламенті.

Єфремов пояснив, що законопроект підготовлений для того, щоб «люди не постраждали, для того, щоб чинити співвідносно з тим, що робилося раніше щодо подій, що були в Києві».

Регіонал повідомив, що такий законопроект уже підготовлений, його автор Нестор Шуфрич.

Шуфрич, у свою чергу, поінформував, що метою документа є звільнення від переслідувань та покарання осіб у зв’язку з масовими акціями протесту на півдні і сході України.

За словами депутата, на південному сході країни сьогодні склалася дзеркальна ситуація тій, яка була раніше в Києві, коли були захоплені будівлі Київської міської державної адміністрації, Міністерства юстиції. «Сьогодні ситуація така сама – люди на південному сході висловили свій протест. Ми запропонували сьогоднішній владі такий самий механізм врегулювання цього питання», – сказав Шуфрич.

Він пояснив, що в законопроекті йдеться про учасників акцій протесту на південному сході країни в період із 23 лютого цього року.

Депутат від імені Партії регіонів висловив упевненість, що іншого шляху врегулювання цього конфлікту немає.
XS
SM
MD
LG