Доступність посилання

ТОП новини

Борг України перед Росією становить 16,6 мільярда доларів – Медведєв


Дмитро Медведєв
Дмитро Медведєв
Загальна заборгованість України перед Росією, яка може бути пред’явлена до стягнення, становить 16,6 мільярда доларів, повідомив прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.

«Я нагадаю, що на сьогодні це 3 мільярди доларів, про які говорив міністр фінансів, тобто обсяг облігаційної позики, накопичена заборгованість за газ у розмірі 2,2 мільярда доларів і те, що ми розглядаємо як неотриманий російським бюджетом дохід, пов’язаний із денонсацією «харківських угод». Загалом це близько 11,4 мільярда доларів», – сказав Медведєв на нараді в президента Росії Володимира Путіна щодо ситуації в Україні.

Водночас він заявив, що в разі непогашення Києвом заборгованості за поставлений газ Москва може повернутися до авансової форми стягування платежів.

Зі свого боку, президент Росії Володимир Путін заявив, що Москва наразі не переводитиме Україну на передоплату за поставки газу. «Це точно (передоплата) відповідає контракту, але разом з тим, враховуючи складну ситуацію, в якій перебуває Україна, і незавершеність нашого переговорного процесу з Євросоюзом, я б просив уряд і «Газпром» утриматися від застосування цих можливостей аж до проведення додаткових консультацій, якщо, звичайно, наші партнери на ці консультації погодяться. Якщо ні – тоді діятимемо відповідно до контракту», – сказав Путін.
XS
SM
MD
LG