Доступність посилання

ТОП новини

ДЕЗА ДНЯ, 9 квітня. Телебачення Росії показує побиття Царьова у Миколаєві, але без гасел


Олег Царьов
Олег Царьов
Російське телебачення повідомляє про невдалий візит кандидата на президента України Олега Царьова до Миколаєва, де його побили і закидали яйцями. Царьова представляють в Росії як головного виразника інтересів сходу і півдня України, тому увага до його поїздки з боку російських ЗМІ особливо прискіплива. Проте навіть у 40-секундному сюжеті російські журналісти спромоглися допуститися кількох помилок і замовчали гасла, які найбільше характеризували ставлення до цього політика.

Як повідомляє російський «Перший канал», кандидата на посаду президента України, Олега Царьова очікував холодний прийом. У сюжеті Царьова називають представником Партії регіонів, хоча Царьова ще в понеділок виключили з лав цієї партії. Мовиться, що він приїхав відвідати постраждалих при нападі бійців «Правого сектора» на маніфестантів, які виступають за федералізацію.

Людей, які перегородили шлях Царьову до лікарні, в сюжеті російського телебачення названо «місцевими радикалами», які спочатку вступили з ним у словесну перепалку, а потім кинулися на кандидата з кулаками. Бійку російський канал показав, проте гасел, які вигукували при цьому люди, яких було названо радикалами, не чутно.
(Відео «НикВести»)

Тим часом у численних відео-свідченнях про цю подію, розміщених у мережі Youtube, можна почути, що Царьова називають «російським фашистом», звинувачують його в тому, що він виводить на вулицю сепаратистів, його виганяли вигуками: «Геть з Миколаєва» і «Чемодан – вокзал – Росія».

Багато протестувальників, які не пропускали Царьова, кричали російською мовою, що вони українці, говорять російською мовою, і що їх не потрібно ні від кого захищати.
(Відео «НикВести»)

Інший російський телеканал, НТВ також показав коротке відео з побиттям Царьова в Миколаєві, де місцевих ополченців було названо бійцями «Правого сектора», а з гасел, які вони вигукували, в ефір потрапило лише одне – «Ганьба».

Колишній регіонал, кандидат на посаду президента Олег Царьов намагався провідати сепаратистів, яких розігнали ополченці, останні стоять за єдину Україну в Миколаєві.

За даними Миколаївського міського управління міліції, в ніч із 7 на 8 квітня в результаті сутичок між «Hapoдним ополченням Миколаєва», місцевою «Caмooбopoною Maйдaну» і проросійськими активістами відбулася бійка під будівлею Миколаївської обласної державної адміністрації. В результаті нічних сутичок постраждало 15 осіб.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG