Доступність посилання

ТОП новини

Кличко підтримав ідею амністії сепаратистам у разі складення зброї


Лідер партії УДАР Віталій Кличко підтримує оголошення амністії проросійським активістам, які захопили будівлі держустанов на Сході України. Умовою такого рішення він назвав складення зброї.

Про це Кличко сказав сьогодні в ефірі 5 каналу.

«Якщо вони приберуть свої вимоги, і компроміс буде знайдений, я не виключаю, що можливий варіант мирного врегулювання даного конфлікту», – сказав лідер партії УДАР.

Сьогодні голова Донецької обласної організації Партії регіонів Микола Левченко запропонував оголосити амністію для сепаратистів, які захопили будівлю облдержадміністрації.

Голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута також вважає, що шлях до примирення є у взаємному прощенні.

6-7 квітня сепаратисти захопили кілька адміністративних будівель у Харкові, Донецьку та Луганську. Будівлі Харківської облдержадміністрації і Донецького обласного управління СБУ силовики змогли звільнити, далі залишаються під контролем проросійських сил приміщення Донецької облдержадміністрації і Луганського обласного управління СБУ.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що ситуація в трьох східних областях України вирішиться протягом 48 годин. Він додав, що у правоохоронців є два варіанти розвитку подій – переговори і силові методи.
XS
SM
MD
LG