Доступність посилання

ТОП новини

Комуністи пішли з Ради і вимагають покарати винних у підпалі свого офісу


Як горів центральний офіс Комуністичної партії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00

Як горів центральний офіс Комуністичної партії

Депутати від Комуністичної партії України залишили сесійну залу парламенту на знак протесту проти підпалу центрального офісу партії у Києві.

Лідер Компартії України Петро Симоненко заявляє, що фракція комуністів у Верховній Раді не братиме участі в роботі парламенту доти, доки не буде притягнуто до відповідальності винних у підпалі.

«Я звертаюся до правоохоронних органів і вимагаю провести розслідування вчиненого злочину та персонально притягнути до відповідальності винних», – заявив Симоненко, виступаючи з трибуни Верховної Ради.

Він розцінив підпал офісу КПУ як дії, які «знищують сліди злочину», й назвав це «фашистським методом».

Симоненко наголосив, що винні в підпалі офісу йому відомі. А також заявив, що до цього злочину причетні особи, які мають стосунок до провладних партій, а також до парламентської більшості.

Раніше Компартія відмовлялася голосувати у Верховній Раді, поки не буде звільнений партійний офіс. Вчора вдень міліція домовилася з активістами, які у лютому захопили офіс КПУ, щодо звільнення.

Пожежа в цьому офісі, зі слів очевидців, почалася приблизно о 22:00 9 квітня.
Вогнем в будівлі були охоплені кілька приміщень, згоріли декілька кімнат.

Пожежник, який перебував на місці події, розповів, що вигоріло 100 квадратних метрів на першому поверсі і стільки ж – на другому. Частково постраждав третій поверх.
XS
SM
MD
LG