Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром» купив газотранспортну систему Киргизстану


Російський газовий монополіст «Газпром» купив газотранспортну систему Киргизстану, повідомили в прес-службі російської компанії.

«Сьогодні у Бішкеку в присутності президента Киргизької Республіки Алмазбека Атамбаєва голова правління ВАТ «Газпром» Олексій Міллер і генеральний директор ВАТ «Киргизгаз» Тургунбек Кулмурзаєв підписали договір купівлі-продажу 100% частки у статутному капіталі ТОВ «КиргизгазПром», – йдеться в повідомленні.

У «Газпромі» наголошують, що компанія є ексклюзивним імпортером природного газу до Киргизстану, власником газотранспортної і газорозподільної систем республіки. Після завершення операції компанію «КиргизгазПром» планують перейменувати у ТОВ «Газпром Киргизстан».

«Придбання «КиргизгазПрому» – логічне продовження нашого багаторічного партнерства з киргизькими колегами. «Газпром» одержує прямий вихід на ринок країни, Киргизстан – гарантії стабільного газопостачання і значні інвестиції для масштабної реконструкції і модернізації своїх газотранспортних і добувних потужностей. «Газпром» стає стратегічним інвестором в економіку Киргизстану», – сказав Міллер.
XS
SM
MD
LG