Доступність посилання

ТОП новини

Рада ухвалила нову редакцію закону про держзакупівлі


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк
Верховна Рада України мінімальною кількістю голосів – 226 – змогла ухвалити за основу і в цілому нову редакцію закону про державні закупівлі.

Парламентарії ухвалили цей пропонований урядом законопроект із другої спроби. Спочатку Верховна Рада не підтримала документ: за ухвалення його за основу та і цілому проголосували 222 народних депутатів за необхідних 226.

Профільний комітет зазначив, що в двомісячний термін до ухваленого закону будуть підготовлені необхідні правки, зокрема щодо електронних торгів.

Як заявив у своєму виступі прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, звертаючись до депутатів із проханням підтримати цей закон, його ухвалення означатиме, що «ліки не будуть купувати в чотири рази дорожче, ніж купують, що не будуть наживатися на дитячому харчуванні, що в системі «Нафтогаз України» не будуть купувати на 400% дорожче те, що сьогодні вартує..., і що всі державні компанії, які підпадуть під дію цього закону, будуть прозоро публікувати інформацію і виключно на конкурентних умовах закуповувати будь-які товари і послуги».

Кабмін схвалив нову редакцію закону про держзакупівлі наприкінці березня.

Яценюк виступав за невідкладене ухвалення цього законопроекту парламентом.
XS
SM
MD
LG