Доступність посилання

ТОП новини

Путін: борг України може вплинути на транзит газу до Європи


Росія вважає, що «критична ситуація» з боргом України за газ може вплинути на транзит газу до Європи. Про це російський президент Володимир Путін написав у листі, адресованому кільком європейським лідерам, інформує прес-служба Кремля.

Контрольована державою російська компанія «Газпром» твердить, що Україна винна за газ 2,2 мільярда доларів і вчасно не сплатила за березневі поставки.

Учора Путін заявив, що якщо Україна не погодиться на переговори щодо своєї заборгованості, Росія проситиме Київ перейти до авансових платежів за газ.

Україна почне сплачувати Росії за спожитий у березні газ після домовленості про ціну. Про це вчора заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан. За його словами, Україна пропонує повернутися до домовленостей 2013 року у газовій сфері, але відповіді з російської сторони поки що немає.

«Газпром» зупиняв постачання газу Україні під час цінових суперечок в зимовий час у 2005-2006 і 2008-2009 роках. Цей крок спричинив скорочення постачання до європейських країн, які отримують російський газ транзитом через Україну.
XS
SM
MD
LG