Доступність посилання

ТОП новини

Штайнмаєр: розпад України не відповідає інтересам Росії


Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що інтересам Росії не відповідає розпад України. Про це очільник німецького зовнішньополітичного відомства заявив на прес-конференції в Берліні.

На його думку, «Росія розуміє, що політичні та економічні відносини з Україною можливі тільки в тому разі, якщо Україна матиме політичне майбутнє як держава і спільнота».

Водночас Штайнмаєр називає дії Росії щодо України «абсолютно неприйнятними політично, а також у рамках міжнародного права».

Очільник німецького зовнішньополітичного відомства вважає, що міжнародні посередники не мають припиняти свої зусилля з розв’язання кризи. Він називає «першим кроком» у цьому напрямку створення міжнародної контактної групи, яка уможливить «прямі переговори між Росією та Україною під наглядом Євросоюзу та США».

Цього тижня дипломати США, ЄС, Росії та України домовилися про організацію наступного тижня чотиристоронньої зустрічі для розв’язання кризи. Участь у переговорах візьмуть перші керівники зовнішньополітичних відомств.
XS
SM
MD
LG