Доступність посилання

ТОП новини

Через приєднання Криму до Росії США оголосили «полювання» на російських громадян – МЗС РФ


Сергій Лавров, міністр закордонних справ Росії
Сергій Лавров, міністр закордонних справ Росії
МЗС Росії попередило своїх громадян про загрозу бути заарештованими за запитами спецслужб США. Про це йдеться у відповідній заяві російського дипломатичного відомства.

«Американська адміністрація безпідставно відмовляється визнавати возз'єднання Криму з Росією, яке повністю відповідає міжнародному праву і Статуту ООН, намагається перетворити на рутинну практику «полювання» на російських громадян в третіх країнах з метою їх подальшої екстрадиції і засудження в США, як правило, за сумнівними звинуваченнями», – йдеться в заяві МЗС Росії.

У відомстві порадили громадянам Росії не виїжджати за кордон, якщо в них є підозра, що американські правоохоронні органи можуть висунути щодо них претензії.

«Треба мати на увазі , що «правосуддя по-американськи» вирізняється упередженим ставленням до російських громадян, а самі судові процеси над тими, хто був фактично викрадений і вивезений в США, зазвичай закінчуються обвинувальними вироками з тривалими термінами тюремного ув'язнення», – зазначили в МЗС РФ.

Білий дім наразі не відреагував жодним чином на цю заяву.

США різко засуджують дії Росії в Криму і вже вдалися до обмеження військової та економічної співпраці з Російською Федерацією, заборони в’їзду на свою територію деяким високопосадовцям, при цьому розглядаючи можливість подальших жорстких санкцій, в разі, якщо Росія продовжить військове втручання в Україну.
XS
SM
MD
LG