Доступність посилання

ТОП новини

ДУС обіцяє провести перевірку всіх своїх підприємств


Сергій Аверченко
Сергій Аверченко
Державне управління справами проведе перевірку всіх своїх підприємств, повідомив керівник ДУС Сергій Аверченко. За його словами, вже виявлено мільйонні порушення.

Як заявив Аверченко, він призначив ревізію усієї фінансово-господарської діяльності ДУС, для чого були залучені, зокрема КРУ і Держфініспекція.

Аверченко зауважив, що Держфініспекція працює вже два тижні. «Картина не радісна, але й не безнадійна. За попереднім аналізом, ми знайшли зловживань на сотні мільйонів гривень», – сказав Аверченко. За його словами, у першу чергу це стосується відчуження землі.

Аверченко також заперечив свою причетність до придбання дорогих продуктів і наголосив, що рішення про закупівлю продуктів для «першої особи держави» ухвалили ще 25 лютого, коли він особисто ще виконував обов’язки коменданта Майдану.

Він повідомив, що зараз закупівлі припинили, а генерального директора державного підприємства «Гарант сервіс» на час розслідування відсторонили.

Підприємство ДУС «Гарант-сервіс» 2 квітня за результатами тендерів уклало низку угод на постачання продуктів харчування на загальну суму 7 мільйонів гривень. Зокрема, на закупівлю м’яса планувалося витратити 4,45 мільйона гривень. Серед іншого, була замовлена ягнятина по 542,86 гривні за кілограм. А на елітні сири мало піти майже мільйон гривень з держбюджету.

Після появи у ЗМІ цієї інформації 10 квітня прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до генерального прокурора. «Я вже звернувся до генерального прокурора, щоб його відомство разом із слідчими «попробували» ягнятину, яку хочуть купити для ДУС», – написав Яценюк у Twitter.
XS
SM
MD
LG