Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку підпалили машину редакторові «Новини Донбасу»


У Донецьку невідомий підпалив машину опозиційному журналістові – головному редакторові інтернет-видання «Новости Донбасса» Олексію Мацуці.

Про це журналіст повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

«Щойно мені спалили автомобіль», − написав Мацука о 1.00 12 квітня.

Пізніше на сайті «Новини Донбасу» вийшла наступна інформація: «О 00.33 невідомий чоловік підійшов до автомобіля редактора, припаркованого біля його будинку, облив горючою речовиною і підпалив. Автомобіль погасили сусіди Мацуки, які викликали міліцію. Останнім часом він неодноразово одержував анонімні погрози від сепаратистів».

Дане повідомлення супроводжувалося відео, ймовірно знятим встановленою на будинку відеокамерою. На відео видно, як до машини підходить чоловік у темній курточці і світлих брюках, тримаючи в руці невелику ємність з горючою рідиною, і поквапом починає поливати лобове скло автомобіля. Відтак невідомий запалює сірник, кидає на скло, машина миттєво спалахує, а невідомий зникає.

Мацука відомий у регіоні опозиційний журналіст, якому вже не раз погрожували, зокрема підпалювали вхідні двері в квартирі, яка розташована на першому поверсі двоповерхового будинку.
XS
SM
MD
LG