Доступність посилання

ТОП новини

МВС закликає не виводити бойовиків на вулиці й не провокувати сутичок


Луганськ, 7 квітня
Луганськ, 7 квітня

МВС буде жорстко реагувати на прояви умисної дестабілізації обстановки та масові заворушення на всій території України, особливо в областях, де проводяться спецоперації з подолання проявів сепаратизму - Донецькій, Луганській, Харківській.

Про це йдеться у зверненні відомства до громадських та політичних організацій, груп і об’єднань громадян всіх напрямків політичного спектра.

"МВС послідовно виступає за мирне вираження громадянської позиції на всій території України, незалежно від національності, політичних переконань та регіону проживання громадян», − йдеться у зверненні.

При цьому організації та партії, групи та об’єднання громадян закликали «не виводити бойовиків на вулиці, не закликати до насильницьких і агресивних дій, не провокувати зіткнення».

«МВС буде жорстко реагувати на прояви умисної дестабілізації обстановки, порушення громадського порядку та масові заворушення на всій території України і, особливо, в областях, де проводяться спецоперації з врегулювання ситуації та подолання проявів сепаратизму: Донецькій, Луганській, Харківській"», − йдеться у зверненні.

Також в МВС нагадали, що організація масових заворушень відноситься до тяжких статей Кримінального кодексу: за даний злочин передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років, а в разі загибелі будь-кого з учасників, то відповідальність для організаторів може бути від 8 до 15 років позбавлення волі.

Сьогодні вночі сепаратисти намагалися захопити прокуратуру в Донецьку і захопили один із райвідділків міліції.
XS
SM
MD
LG