Доступність посилання

ТОП новини

Керівник міліції Донеччини пішов у відставку, його заступник хоче з активістами співпраці


Проросійські активісти під будівлею обласного управління міліції в Донецьку, 12 квітня 2014 року
Проросійські активісти під будівлею обласного управління міліції в Донецьку, 12 квітня 2014 року
Керівник ГУ МВС України в Донецькій області Костянтин Пожидаєв подав у відставку. Про це він заявив після переговорів з протестувальниками, які раніше вдень прибули до будівлі облуправління міліції. Водночас заступник Пожидаєва – підполковник міліції Андрій Аносов повідомив, щоб перебирає на себе обов’язки очільника обласної міліції.

«До повного з’ясування обставин я беру на себе командування голосним управлінням МВС у Донецькій області», – заявив він.

Аносов зазначив, що не проти, аби мітингувальники брали участь в охороні будівлі управління МВС і довколишньої території, але попросив, щоб ті не заважали міліціонерам здійснювати свої професійні обов’язки.

«Прошу вас забезпечити безпеку будівлі навкруг та всередині. З дозволу людей, які вели переговори, я заведу всередину спецпідрозділ, який не виконує злочинних наказів. Вони візьмуть під охорону кімнату зброї. Я зобов’язують, що МВС працюватиме в повному обсязі на підтримку людей. Ура!», – сказав Аносов.

Люди сприйняли таку заяву криками «Слава міліції!». Підполковник додав, що особовий склад міліції та бійці «Беркуту» його підтримають. Під управлінням вже стоять працівникіи міліції з георгіївськими стрічками.

Тим часом керівник прес-служби обласного МВС Ігор Дьомін зазначив:

«Щоб запобігти кровопролиттю і штурму, який намічався, ми попросили мітингарів не захоплювати будівлю. Ми провели ініціативну групу мітингарів у будівлю. Потім ми попросили їх не заважати роботі органів міліції, тож зараз в будівлі їх майже немає, кілька людей залишилось на посту біля входу. Костянтин Пожидаєв, коли написав рапорт, попросив Андрія Аносова стати виконувачем обов’язків голови облуправління, він має на це право».

Сьогодні більше півтисячі проросійськи налаштованих активістів скупчилися під будівлею управління МВС в Донецькій області з наміром взяти під контроль приміщення. У ЗМІ навіть з'явилася інформація, що протестувальники силоміць захопили будівлю, але згодом МВС спростувало цю заяву.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, протестувальники зараз знаходяться як всередині будівлі, так і довкола, але міліціонерів звідти ніхто не витісняв.
XS
SM
MD
LG