Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові провели марафон з бігу, Кернес був серед учасників


Марафон у Харкові, як відволікання від проблем
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:20 0:00

Марафон у Харкові, як відволікання від проблем

У Харкові відбувся міжнародний марафон з бігу. Більше десяти тисяч учасників із 17-ти країн світу взяли в ньому участь. Серед гостей – громадяни Ізраїлю, Кенії, Ефіопії та Перу. Учасники змагань на вибір бігли від одного до 42-х кілометрів. Першими на дистанцію вийшли школярі.

Учасник міжнародного марафону Харків’янин Андрій Матющенко бігає по кілька разів на тиждень. Перед забігом на 21 кілометр чоловік розминається. Запорука його успіху – постійні тренування, зручне взуття та й бажання бігти. А головне – не наїдатися зранку – особливо не вживати жирної їжі.

«Мені подобається, я часто бігаю. Це як боротьба з собою, ти біжиш і доводиш, що ти можеш», – розповів чоловік.

Мароканець Абдарахем Хайор приїхав до Харкова спеціально для участі у забігу. В Африці він професійно займається спортом. Сьогоднішнім бігом у напівмарафоні чоловік не задоволений, оскільки показав не найкращий свій результат.

«Приїхав взяти участь у змаганнях. Приїхав – два дні тому, пробуду тут ще 3 дні й полечу до Франції», – розповів чоловік.

У напівмарафоні біг і міський голова Геннадій Кернес. Фініш він перетнув з українським прапором. Віддихавшись, Кернес позував під фотокамери у звичному для нього стилі, показуючи два пальці.

Найшвидшим у марафоні став киянин Ігор Росс. Чоловік пробіг 42 кілометри за 2 години 18 хвилин. Найбільше нарікань у нього на шквальний вітер та на трасу, що нерівна.

«Траса трохи з нерівностями, потрібно було під гірку бігти. Коли проти вітру, досить складно було впиратися», – поділився враженнями переможець.

Більше трьохсот людей пробігли повну дистанцію марафона. Подібні спортивні заходи об’єднують українців і відволікають від негативу, впевнені організатори.

«Потрібно відходити від політики, займатися спортом, творчістю, тобто тими речами, які людині ближче. Ці події дають позитивну інформацію людям і відволікають від негативу, який є зараз», – говорить організатор Олексій Чубаров.

Організатори планують зафіксувати захід у книзі рекордів України, як наймасовіший, що проходив в країні. У наступному році міжнародний марафон планують повторити.
XS
SM
MD
LG