Доступність посилання

ТОП новини

У Маріуполі сепаратисти захопили міськраду


У Маріуполі Донецької області кілька сотень сепаратистів захопили будівлю міської ради.

Про це повідомляє сайт «Новости Донбасса» з посиланням на очевидців.
За даними сайту, захоплення відбулося під час мітингу, учасники якого виступали за створення «Донецької республіки».

У свою чергу маріупольський міський сайт «0629» зазначає, що міліцейський кордон вимушений був відступити під натиском однієї тисячі мітингувальників.

Крім того, з боку проспекту Леніна невідомі в масках розбили скляні двері мерії й прорвалися всередину приміщення. В першу чергу вони зняли з флагштоків прапори України й встановили прапор Донецької області, червоний прапор і так званий прапор «Донецької республіки».

Зараз перед входом до будівлі міської ради близько тисячі осіб почали споруджувати барикаду. У хід йде все, що попадається під руку. Чоловіки в масках зривають тротуарні плити, з кабінетів мерії виносять вішалки та інші меблі. З довколишніх дворів стягують шини, дошки.

Основний же силовий загін знаходиться чомусь із протилежного боку мерії. На стоянці з боку вулиці Університетської стоять співробітники міліції в повній бойовій готовності, проте нічого не роблять.

У приміщення мерії перебувають організатори захоплення будівлі. Звичайних мітингувальників туди не пускають.

Тим часом Євромайдан SOS заявляє, що захоплення «сталося без жодного пострілу, міліція здала приміщення та, за свідченнями очевидців, по суті, перейшла на бік сепаратистів».

«Зараз у приміщенні виконкому – «орки», кажуть місцеві. Сепаратисти на даний момент рухаються в бік міського управління міліції. Люди кажуть, що вони його можуть легко взяти, опору міліція чинити не буде», – йдеться у переданому УНІАН повідомленні Євромайдану SOS.

За їхніми даними, «сепаратисти в Маріуполі – це близько 700 осіб, які розбили табір в центрі міста. Серед них є місцеві, а є й люди, які не орієнтуються в місті, а отже, судячи з усього, не є місцевими. Міліція їх начебто підтримує».
XS
SM
MD
LG