Доступність посилання

ТОП новини

Влада Венесуели визнала факти катувань щодо учасників антиурядових виступів


Ніколас Мадуро, президент Венесуели
Ніколас Мадуро, президент Венесуели
Головнокомандувач військ Венесуели Владімір Падріно визнав, що сили безпеки країни вдавалися до катувань щодо учасників антиурядових протестів. За його словами, нині розслідування почали щодо 97 офіцерів і співробітників поліції.

В ефірі одного з венесуельських телеканалів Падріно заявив, що кількість потенційно недобросовісних правоохоронців становить менше відсотка. Решта – навпаки потерпають від тиску з боку учасників антиурядових виступів, які намагаються здійснити державний переворот.

Опозиційні сили і правозахисники Венесуели звинувачують поліцію у численних зловживаннях під час майже щоденних антиурядових протестів, що вже забрали життя понад 40 людей і покалічили більше сотні.

Венесуела залишається ідеологічно розколеною між прихильниками і противниками президента Ніколаса Мадуро, який ледь переміг на президентських виборах минулого року.

Масові акції протесту проти політики Мадуро розпочалися у Венесуелі 4 лютого. Перша антиурядова демонстрація, влаштована студентами, була жорстко придушена, що спровокувало хвилю акцій протесту по всій країні. Жителі Венесуели, які беруть участь в акціях протесту, висловлюють невдоволення економічною кризою, зростанням цін і нестачею товарів першої необхідності. При цьому в різних містах Венесуели регулярно проходять і масові акції на підтримку Мадуро.
XS
SM
MD
LG