Доступність посилання

ТОП новини

Захоплення об’єктів на сході України дуже схожі на кримські – МЗС Нідерландів


Франс Тіммерманс
Франс Тіммерманс
Ситуація на сході України дуже подібна до того, що відбувалося на ранній стадії вторгнення до Криму, але впроваджувати подальші санкції ще не час, заявляє міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс.

«Проблема в тому, що все це виглядає дуже і дуже подібним до того, що відбувалося до цього в Криму. Тож те, що виглядає, як кінь – це кінь, а не зебра», – заявив Тіммерманс перед початком зустрічі Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Люксембурзі.

Щодо переходу до накладення на Росію третього пакету санкцій, тобто обмежень економічного характеру, голова зовнішньополітичного відомства Нідерландів заявив, що час для цього ще не настав, але європейці мають бути готовими до їх запроваджень у будь-який момент.

За словами Франса Тіммерманса, ЄС має бути у повній готовності до подальших дій, якщо ситуація в Україні погіршуватиметься. «У цьому питанні ЄС одностайний», – заявляє міністр закордонних справ Нідерландів.

Рада Європейського союзу із закордонних справ на сьогоднішньому засіданні планує затвердити виділення Україні 1 мільярда євро фінансової допомоги.

«Рада висловить свою підтримку Україні і планує ухвалити кілька елементів пакета підтримки, затвердженого 5 березня. Йдеться про макрофінансову допомогу Україні для підтримки економіки країни, стабілізації і реформ. Допомога у вигляді середньострокового кредиту на суму до 1 мільярд євро покликана сприяти невідкладному покриттю потреб платіжного балансу України, зазначених в урядовій економічній програмі, яку підтримує МВФ», – йдеться в порядку денному засідання Ради ЄС.
XS
SM
MD
LG