Доступність посилання

ТОП новини

Авакову висловили претензії: «дій або забирайся»


Українці висунули претензії Авакову
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:44 0:00
Кілька десятків активістів зібралися сьогодні біля будівлі МВС у Києві, звинувачуючи в бездіяльності міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. У руках люди тримали плакати із закликами «Аваков, дій або забирайся!».

«Ми прийшли сюди тому, що бачимо як Україна втрачає свою територіальну цілісність, а можливо, і незалежність», – заявив координатор акції, активіст громадського руху «Відсіч» Михайло Свистович.

Окрім того, активісти принесли список претензій до міністра, серед яких найголовніше місце посідає бездіяльність української міліції на сході України і те, що не було вчасно організовано антитерористичної операції.

Демонстранти увійшли в хол приміщення МВС і вимагали зустрічі з Арсеном Аваковим. Натомість до них вийшов його заступник Микола Величкович, який повідомив, що на нараді терміново розглядали питання про перекидання спецпризначенців у Донецьк, Луганськ та інші міста, де наразі відбувається загострення ситуації.

«Я щойно вийшов з наради, де говорили про створення спеціальних підрозділів, які будуть перекидатися на схід. Підрозділи створюються в кількості 12 тисяч осіб, які якраз із тих формувань, які тут з громадських організацій», – повідомив заступник.

Після зустрічі із заступником міністра, активісти, продовжуючи скандувати «Аваков, дій або геть!», розійшлися.
XS
SM
MD
LG