Доступність посилання

ТОП новини

Україна не проти спільної з ООН антитерористичної операції на сході – Турчинов


Олександр Турчинов
Олександр Турчинов
Україна не заперечує проти того, щоб провести спільну антитерористичну операцію з миротворчими силами ООН на сході держави. Про це заявив голова Верховної Ради, виконувач обов’язків президента України Олександр Турчинов під час телефонної розмови з генеральним секретарем ООН Пан Ґі Муном.

«Ми не заперечуємо і вітаємо, якщо за вашою допомогою буде проведена спільна антитерористична операція на сході. Тоді фахівці й спостерігачі самі зможуть засвідчити легітимність і правомірність наших дій», – цитує Турчинова сайт українського парламенту.

За словами спікера, ситуація на сході України, зокрема, в Донецькій і Луганській областях, повністю повторює той сценарій, який розігрувався Росією в Криму.
Керівник парламенту повідомив, що зараз розпочалася великомасштабна антитерористична операція для того, щоб захистити цивільне населення країни.

Турчинов також наголосив, що влада вживає заходів, «які повинні стабілізувати ситуацію в регіоні». Зокрема, мова йде про реформування законодавства в частині децентралізації влади.

«Йдеться про суттєве розширення повноважень територіальних громад, формування виконавчих органів влади місцевими радами, розширення матеріальної та фінансової самостійності регіонів», – заявив керівник парламенту.

Зі свого боку, Пан Ґі Мун, якого цитує сайт українського парламенту, зауважив, що влада вжила тих кроків, «які були необхідні для врегулювання ситуації в Україні в цілому та на сході й півдні зокрема».

«Хочу висловити свою повну підтримку як вам особисто, так і народові України. Ви можете повністю розраховувати на ООН як на партнера. Я зроблю все від мене залежне, щоб ситуація якнайшвидше розв’язалася мирним шляхом», – підсумував генеральний секретар ООН.
XS
SM
MD
LG