Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ розслідує 183 справи за сепаратизм


Проросійські бойовики затримують голову горлівської міліції, 14 квітня 2014 року
Проросійські бойовики затримують голову горлівської міліції, 14 квітня 2014 року
За фактами захоплення державних установ у Донецькій, Луганській і Харківській областях порушені кримінальні провадження та розпочато слідство, повідомив в.о. генерального прокурора України Олег Махніцький.

«Під час розслідування будуть встановлені не лише винні у цих правопорушення, але й посадові особи органів державної влади та силових відомств, які своїми діями сприяли сепаратистам», – цитує Махніцького прес-служба ГПУ.

Як зазначив в.о. генпрокурора, загалом з 28 лютого до 13 квітня за фактами злочинів, пов’язаних з проявами сепаратизму і посягання на територіальну цілісність держави правоохоронні органи розпочали і розслідують 183 кримінальні провадження.

За його словами, «у рамках розслідування цих кримінальних проваджень окрему правову оцінку буде надано фактам відкритого пособництва сепаратистам з боку правоохоронців, які навіть не намагалися перешкодити спробі зловмисників потрапити в адміністративні будівлі і заволодіти зброєю і тим самим допомагали їм, а також перешкоджали проведенню антитерористичних заходів».

В.о. генпрокурора відзначив невідворотність покарання за свідому підтримку дій сепаратистів, які, прикриваючись мирним населенням, здійснюють безчинства і закликають до порушення територіальної цілісності України.

«У зв’язку з цим закликаю керівників усіх відповідних правоохоронних підрозділів зробити відповідні кадрові висновки», – звернувся Махніцький до керівників силових міністерств і відомств.

Махніцький також заявив, що органи прокуратури України оперативно і адекватно реагуватимуть на всі факти відкритого пособництва сепаратизму і тероризму, що виявлятимуть місцеві правоохоронці та чиновники в східних регіонах України.
XS
SM
MD
LG