Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ радять протидіяти російській пропаганді правдивими фактами


Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович заявляє, що російській пропаганді потрібно протистояти правдивими фактами.

«Я вважаю, що протидіяти таким телеканалам можна, протиставляючи факти, правдою, і представляти аргументи, які показують, що інформація, яка транслюється іншими телеканалами, не є достовірною», – наголосила Міятович сьогодні в Харкові. Так вона відповіла на запитання Радіо Свобода, чи доцільним є відновлення трансляції російських телеканалів.

«Порушене питання дуже болюче, але моя позиція є дуже чіткою, твердою і вона стосується не лише російських телеканалів, а й усіх загалом. Не можна забороняти канали. Заборона є виправданою лише, якщо канал поширює заклики до ідеї насильства і закликає до насильства», – заявила Міятович.

Як повідомила представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ, експерти, що спостерігають за діяльністю ЗМІ, готують заяву щодо проявів пропаганди російськими ЗМІ проти України.

Сьогодні у Харкові відбувся круглий стіл організований представником ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович за участю журналістів місцевих та всеукраїнських ЗМІ. За словами Міятович, для неї важливо поспілкуватися з журналістами без мікрофонів і камер про умови роботи й небезпеки в складний громадсько-політичний час в південно-східних областях України.

Дуня Міятович наголосила, що під час неформальних зустрічей з журналістами в Сімферополі, Києві чи Харкові її передусім хвилює три питання: безпека преси, можливість вільного пересування журналістів, а також вільний доступ до джерел інформації.
XS
SM
MD
LG