Доступність посилання

ТОП новини

Франція обговорює нові санкції проти Росії зі США і Британією


Франсуа Олланд
Франсуа Олланд
Президенти Франції і США Франсуа Олланд і Барак Обама обговорили сьогодні спільні дії через нове насильство на сході України і можливі нові санкції Заходу проти Росії, яка підбурює до цього насильства, повідомили в Парижі.

Як повідомили в апараті французького керівника, він висловив сподівання, що планована на 17 квітня зустріч представників України, Росії, США і ЄС у Женеві зможе стати початком діалогу з метою зменшити напруженість.

Крім того, президент Франції обговорював нові санкції проти Росії з прем’єр-міністром Великої Британії Дейвідом Камероном.

Як заявляв сьогодні міністр закордонних справ Франції Лоран Фаб’юс, нині в Євросоюзі розглядають можливість розширити список осіб, причетних до дестабілізації в Україні, яких стосуватимуться візові і майнові санкції, а в разі необхідності наступного тижня можуть провести й саміт ЄС, на якому розглянути запровадження нових санкцій.

Європейський союз, який запровадив проти Росії вже два етапи санкцій, заявляє, що піде й на третій етап – економічних санкцій, – якщо Росія піде на воєнне вторгнення й на материкову частину України після окупації й анексії українського Криму.
XS
SM
MD
LG