Доступність посилання

ТОП новини

Сюмар: план штурму парламенту лягає у плани Москви


Вікторія Сюмар, архівне фото
Вікторія Сюмар, архівне фото
Плани штурму Верховної Ради, про які заявили в понеділок увечері деякі активісти в Києві, дуже добре лягають у плани дестабілізації і Сходу, і Центру України, якими Москва готує ґрунт для інтервенції, заявила заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Вікторія Сюмар.

«Некерований парламент означатиме неможливість проведення ефективних операцій та делегітимізацію будь-яких владних повноважень як парламенту, так і уряду. Що далі? Не важко уявити. Інтервенцію цілком можна пояснити бажанням забезпечити стабільність у країні, де немає влади і є громадянське протистояння», – написала вона у фейсбуці.

За її словами, сигнали, які надходять із Москви у відповідь на рішення РНБО про антитерористичну операцію, достатньо невтішні – починаючи від заяв МЗС Росії про недопущення використання Збройних сил до заяви прес-секретаря президента Росії Володимира Путіна про те, що «надходить дуже багато звернень зі Східної України, адресованих Путіну, з проханням втрутитися в тій чи іншій формі».

Як повідомила Вікторія Сюмар, у понеділок під вечір рішення РНБО залучити до антитерористичної операції армію було підписане, а в голови Верховної Ради, виконувача обов’язків президента Олександра Турчинова відбулася нарада для узгодження всіх питань, пов’язаних із переміщенням Збройних сил, та інших деталей операції.


Останніми днями у східних областях України сепаратисти захоплюють будівлі органів влади. За даними СБУ, їхні дії координують розвідувально-диверсійні групи ГРУ Генштабу Збройних сил Росії, й таким чином там відбувається широкомасштабна військова агресія Росії. Київ оголосив у регіоні антитерористичну операцію, але вона наразі ще не відбулася.
XS
SM
MD
LG