Доступність посилання

ТОП новини

Ахметов закликає до переговорів, «щоб Донбас поважали»


Український мільярдер із Донецька Рінат Ахметов заявив у понеділок, що «тільки переговори, тільки мирний шлях виведуть нас із кризи».

«Сьогодні ми повинні зупинитися і подумати – як склеїти країну? Не розколоти, а склеїти? І який клей нам для цього потрібен? Це – точно не зброя, не пістолети, не автомати. Зброєю нічого не вирішити!» – мовиться в заяві Ахметова, президента групи компаній СКМ, оприлюдненій на сайті групи.

«Людське життя – найголовніша цінність, і ми повинні зробити все можливе, щоб не допустити нових жертв», – заявив він.

При цьому Ахметов наголосив: «Я всі ці роки виступав з однією позицією – за сильну, незалежну і цілісну Україну. І моя позиція сьогодні не змінилася: Україна – єдина і неподільна країна».

«Я переконаний – сьогодні єдина наша зброя – це стіл переговорів. Тільки стіл переговорів може покінчити з ескалацією напруженості, тільки стіл переговорів може дати те рішення, від якого виграє вся країна і кожен українець!» – мовиться в заяві.

За словами Ахметова, він народився і виріс у Донецьку: «Я тут живу, тут мій дім, моя команда, мої друзі, рідні та близькі мені люди. І я буду робити все можливе, щоб голос Донбасу було почуто. Щоб Донбас поважали. А найголовніше, щоб Донбас і Україна були єдині назавжди».

На Донбасі антиукраїнські сили поширюють думку, що Київ «не чує» і «не поважає» Донбас.

Останніми днями у східних областях України, зокрема, в Донецькій, проросійські сепаратисти захоплюють будівлі органів влади. За даними СБУ, їхні дії координують розвідувально-диверсійні групи ГРУ Генштабу Збройних сил Росії, й таким чином там відбувається широкомасштабна військова агресія Росії. Київ оголосив у регіоні антитерористичну операцію проти збройних агресорів, але вона наразі ще не відбулася.

Ахметов, якого вважають вельми впливовою особою на Донеччині, останніми днями заявляє про необхідність єдності України, але водночас висловлює й підтримку деяким вимогам сепаратистів.
XS
SM
MD
LG