Доступність посилання

ТОП новини

Близько тисячі спостерігачів ОБСЄ стежитимуть за президентськими виборами в Україні


Близько тисячі спостерігачів ОБСЄ стежитимуть за президентськими виборами в Україні. Про це на зустрічі представників ОБСЄ з в. о. заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борисом Філатовим заявила представник ОБСЄ з Данії Крістен Джергенсен, поінформували сьогодні в облдержадміністрації.

«На даний момент 50 команд спостерігачів від ОБСЄ працюють по всій країні. Зараз це 100 людей. Ближче до виборів ще 900 осіб від ОБСЄ приєднаються до спостережень за виборчою компанією», – підкреслила вона.

За даними представниці ОБСЄ, спостерігачі від ОБСЄ будуть моніторити відповідність виборчого процесу українському законодавству та міжнародним нормам. За результатами виборів спостерігачі нададуть свої висновки, а також рекомендації для проведення наступних виборів в Україні.

Водночас виконуючий обов’язки заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Філатов повідомив, що днями на Дніпропетровщині створять оперативний штаб з проведення виборів президента України.

«Цей оперативний штаб буде мати тільки одну задачу. Це проведення чесних, прозорих і транспарентних виборів. Ми на належному рівні забезпечили матеріально-технічну базу всіх виборчих дільниць», – сказав Філатов.

Посадовець висловив впевненість, що за умови відсутності зовнішнього втручання вибори пройдуть на високому рівні.

В Дніпропетровській області вже побували представники ОБСЄ з Данії, Голландії, Норвегії, Швеції, Польщі, Фінляндії, США та Канади.
XS
SM
MD
LG