Доступність посилання

ТОП новини

З початку березня в Україну не пропустили 12 тисяч росіян – прикордонслужба


Прикордонники з початку березня не пропустили в Україну 12 тисяч росіян, які могли б взяти участь в екстремістській діяльності, повідомили в Державній прикордонній службі України.

«В умовах останніх подій, зокрема анексії Криму та тих, що відбуваються у східних областях України, прикордонна служба продовжує вживати жорстких заходів з охорони державного кордону і проводить посилений прикордонний контроль в пунктах пропуску. Заходи здійснюються у взаємодії зі співробітниками СБУ, МВС та військовослужбовцями ЗСУ і направлені на виявлення осіб, які збираються брати участь у дестабілізації обстановки в Україні, недопущення перевезення зброї, боєприпасів, вибухових речовин та інших заборонених предметів», – йдеться в повідомленні.

Прикордонслужба звертає особливу увагу на те, що організовані групи провокаторів, особливо з числа громадян Росії, не можуть перетнути державний кордон України чи потрапити на материкову частину з окупованого Криму.

«Під час прикордонного контролю на межі з півостровом ретельно перевіряють транспортні засоби та документи всіх без винятку осіб. Особлива увага приділяється особам, які вже брали участь в екстремістських заходах у Криму і тепер намагаються прямувати в інші регіони України для підбурення населення, маючи при собі дійсні паспорти громадян України», – заявляють у прикордонслужбі.

За повідомленням, також суттєво посилили ділянки на межі з Кримом і на придністровському сегменті. «Лише минулої доби у в’їзді в Україну було відмовлено майже 250 громадянам Росії», – йдеться в повідомленні.
XS
SM
MD
LG